Данас, 22. априла, обележава се Дан планете Земље. На то су нас подсетили и ученици који су на часовима библиотечке секције припремили материјале које су данас поделили свим ученицима и запосленима у школи. Стихови о нашој планети и о важности нашег одговорног односа према њој обишли су данас нашу школу.
Али, хајде да се сваког дана сетимо колико је ова тема важна!

Погледајте још фотографија.

Ову школску годину су ученици млађих разреда из Бошњана, уместо у свом селу, започели у матичној школи у Поповцу. То им је дало прилику да чешће сврате у школску библиотеку и примећујемо да радо долазе и узимају књиге на читање. Не треба ни да причамо о томе колико нам је драго због тога! Данас смо искористили прилику да ученици 4. разреда из Бошњана, заједно са вршњацима из Поповца проведу један час у библиотеци. Подсетили смо се основних правила понашања у библиотеци, начина позајмљивања и враћања књига и направили занимљиве обележиваче.

Данас су школску библиотеку по први пут посетили прваци из Поповца, а друштво су им правили предшколци и другаци. Упознали су се са библиотекарком, учланили се и узели књиге на читање. Мало су се и забавили, разговарали, читали и бојили. Заронили су у шаренило полица библиотеке и пронашли највећу и најмању књигу на њима. Радујемо се будућем дружењу! 

Основна школа "Бранко Радичевић" Забрешка бб, 35254 Поповац
Тел / факс: 035 / 541 - 040
е-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.