Ову школску годину су ученици млађих разреда из Бошњана, уместо у свом селу, започели у матичној школи у Поповцу. То им је дало прилику да чешће сврате у школску библиотеку и примећујемо да радо долазе и узимају књиге на читање. Не треба ни да причамо о томе колико нам је драго због тога! Данас смо искористили прилику да ученици 4. разреда из Бошњана, заједно са вршњацима из Поповца проведу један час у библиотеци. Подсетили смо се основних правила понашања у библиотеци, начина позајмљивања и враћања књига и направили занимљиве обележиваче.

Данас су школску библиотеку по први пут посетили прваци из Поповца, а друштво су им правили предшколци и другаци. Упознали су се са библиотекарком, учланили се и узели књиге на читање. Мало су се и забавили, разговарали, читали и бојили. Заронили су у шаренило полица библиотеке и пронашли највећу и најмању књигу на њима. Радујемо се будућем дружењу! 

Поводом Националног дана књиге, 28. фебруара, а на позив Друштва школских библиотекара Србије, наша школа се укључила у акцију "Читајмо гласно". Библиотекар школе, реализовала је ову активност у школској библиотеци са ученицима одељења 5/1, који су уједно и чланови библиотечке секције. Ученици су из збирке песама бирали песму која им се допада и читали својим другарима, а онда смо од свих прочитаних одабрали ону која је по њиховом мишљењу најлепша и прочитали је сви заједно.
Циљ ове активности је био да се укаже на значај читања и школске библиотеке. Крајње је време да се окренемо читању, неговању књиге и културе!

Основна школа "Бранко Радичевић" Забрешка бб, 35254 Поповац
Тел / факс: 035 / 541 - 040
е-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.